View Full Version : ميرحسين موسوی در حال نزديک شدن به تندروها 

Shahin
04-06-2009, 04:11 AM
برخی اخبار و اطلاعات تأييد شده حکايت از آن دارد که ميرحسين موسوی علی رغم تظاهر به مرزبندی با طيف های تندرو جبهه اصلاحات، در حال نزديک شدن به برخی از آنها از جمله سازمان مجاهدين است.
درحالی که موسوی پيش از اين دقيقا با هدف مرزبندی شفاف با لايه های راديکال جبهه دوم خرداد- که او چند بار گفته آنها را مسئول اصلی عقيم ماندن پروژه اصلاح طلبی دوم خردادی می داند- تأکيد کرده بود که «اصلاح طلب» نيست، در ايام نوروز به عللی قابل تأمل از نزديک شدن با برخی از افراطی ترين گروه های دوم خردادی استقبال کرده و علاوه بر برگزاری يک نشست، ديدارهايی ميان خود و آنها برای آينده نيز برنامه ريزی کرده است.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com

از جمله اين ديدارها در روزهای نخست سال جديد در دفتر موسوی و با حضور اعضای شورای سياسی سازمان مجاهدين صورت گرفته است. در اين ديدار که محسن آرمين بدون هيچ اشاره ای به محتوای جلسه تاريخ آن را دوم فروردين اعلام کرده مسائل مهمی که نشان دهنده فاصله عميق ميان شعارهای موسوی و تعاملات سياسی پس پرده اوست مطرح شده و نهايتا اعضای سازمان درباره حمايت از موسوی به عنوان «مطلوب ترين کانديدای حاضر در صحنه» به توافق رسيده اند.
گزارش های دريافتی کيهان نشان می دهد اعضای سازمان مجاهدين که پيش از اين نقشی اساسی در تخريب موسوی و طراحی توطئه های گوناگون عليه وی داشتند، قبل از ديدار موسوی با يکی از کادرهای اصلی حزب مشارکت ديدار کرده اند و در آن جلسه پس از بحث و گفت وگوهای بسيار و بيان انتقادات تند و تيز از موسوی نهايتا به اين نتيجه رسيده اند که «اکنون وقت انتقام گرفتن از موسوی نيست» و به ناچار بايد از او حمايت کرد. هم اکنون استدلال اصلی درباره لزوم حمايت از موسوی در سازمان مجاهدين بر دو پايه استوار است ۱-ترجيح داشتن استراتژی «حضور» به استراتژی «تحريم» و ۲-خط قرمز بودن حمايت از مهدی کروبی برای سازمان چرا که او را «بازی خراب کن بزرگ» می دانند. بر اين مبنا سازمان مجاهدين که به عنوان افراطی ترين گروه درگير با آرمان های امام و مبانی انقلاب اسلامی شناخته می شود، تصميم گرفته است به رغم آنکه خروج خاتمی از صحنه را «خدمت بزرگ موسوی به اصولگرايان» می دانند و ضمنا - بر مبنای آنچه در محافل خصوصی خود می گويند- هيچ اعتقادی به اينکه موسوی شانس قابل توجهی برای رقابت با احمدی نژاد ندارد پشت سر موسوی تجمع کرده و امکانات خود را صرف تلاش برای پيروزی او بکنند. اعضای شورای سياسی سازمان بر اين اساس در روزهای نخست فروردين ماه به ديدار موسوی رفتند. برخی گزارش ها نشان دهنده آن است که ديدار موسوی با سازمانی ها در فضايی آرام برگزار شده و حاضران خيلی زود به تفاهم رسيده اند. شنيده ها حاکی از آن است که موسوی در اين ديدار تأکيد داشته که خود را دارای نزديکی فکری با اعضای سازمان می داند و از حمايت آنها استقبال می کند. وی در عين حال از اعضای سازمان مجاهدين خواسته است حمايت خود را از او علنی نکنند. برخی تحليلگران عقيده دارند نگرانی اصلی موسوی اين است که حمايت صريح گروه هايی مانند سازمان مجاهدين و حزب مشارکت از او با توجه به سابقه ای که در تندروی و افراطی گری دارند آسيبی بزرگ برای او به بار خواهد آورد و از جمله مانع از «يارگيری از درون اصولگرايان و نيروهای ارزشی» می شود. بر اين اساس، اين تحليل کاملا جدی است که موسوی نه به دليل وجود اختلافات عميق بلکه از ترس مخدوش شدن پروژه جذب اصولگرايان خواستار مخفی ماندن توافقات خود با سازمان مجاهدين شده است.
البته با وجود توافق بر سر علنی نشدن حمايت تندروها از ميرحسين، اعضای سازمان چندان هم به اين توافق پای بند نمانده اند. محسن آرمين سخنگوی سازمان مجاهدين در اظهاراتی که خبرگزاری ها روز جمعه از قول وی منتشر کردند ضمن اشاره به ديدار اعضای سازمان با موسوی از نشست مسئولان شاخه های استانی سازمان در تهران در روز ۱۱ فروردين خبر داده و گفته است که شورای مرکزی سازمان پس از اين نشست موضع نهايی آن را در مورد انتخابات به تصويب رسانده است. اگرچه آرمين اشاره ای به اينکه بالاخره اين موضع چيست نکرده ولی اطلاعات کيهان نشان دهنده آن است که سازمان مجاهدين موضع خود درباره حمايت از موسوی را نهايی و به رده های استانی ابلاغ کرده است.
مجموعه اين تحولات و گزارش ها که نسبت به صحت آنها اطمينان کامل وجود دارد اين سؤال را پيش روی موسوی قرار می دهد که چگونه مواضع خود را با ديدگاه های اپوزيسيونی و به شدت افراطی گروه هايی مانند سازمان مجاهدين هماهنگ کرده و آيا نزديکی با چنين جماعتی با شعار پيروی کامل از گفتمان امام و انقلاب سازگار است؟

artavile
04-06-2009, 09:24 PM
Shahin jan,

if it walks like a duck, if it quacks like a duck, :chair: well you know what I am getting at.

I personally don't buy any of those labels, such as these so-called Moderate, hard line or any of that. They are all the same. If someone/candidate was really fundamentally different than rest of these MF, do you think, they would even make it this far? I do not think so. :toilet04:

Behrooz_C
04-07-2009, 08:47 AM
If there is one thing we have learnt from the last 30 years is that all figures within this regime are more or less the same. Anyone trying to be different is going to get a very harsh treatment. Khatami was one who tried to open up a little and we know what happened to him.

I gave up voting in any Iranian election. I don't see the point of voting in a system I disaprove of. It's not changeable and it's not reformable with a few votes. That's my opinion.

Sly
04-07-2009, 09:44 AM
What a surprise!!!

Shahin
04-07-2009, 04:39 PM
Arti Jan, I agree with you as I do not see the reformist be able to achive anything with significant meaning through the structure of power in Iran now.

However, seeing the current events unfolding is quite interesting. How we start with Khatami and now are down to Musavi, a man who has been out of picture for 20 years.

He had another interview few days ago which I will post here later. In that interview, we talks about how he is going to allow more newspapaers and books to be published and for the first time ( that I read in his speeches) he did call himself reformist !!

artavile
04-07-2009, 06:39 PM
thanks for all the updates Shahin jan.

Shahin
04-07-2009, 09:57 PM
Np Arti Aziz,

Here are parts of his speech which I thoguht was interesting:

موسوی در ادامه در پاسخ به سوال مهر درباره آزادی تلويزيون های خصوصی گفت: من در مجلس بازبينی قانون اساسی سال ۶۸و سخنگوی اجرايی آن مجلس بودم جزو مواردی که از پيشنهادات بنده بود و من از آن دفاع کردم ازادی کانال های تلويزيونی با مديريت نظام بود و هنوز هم اعتقادم عوض نشده در آن جلسه يکی از دوستان گفت شما می خواهيد همه چيز را دولتی کنيد و اين که بايد دولتی باشد می خواهيد خصوصی کنيد و اين موضوع رد شد. وی تاکيد کرد: من هنوز بر ايده گذشته اصرار دارم با توجه به گسترش فضای رسانه ای جهان امروز حتی در عراق که کشور همسايه ماست اين موضوع ديده شده و ما امکان حرکت در فضای رسانه ای نداريم مگر اينکه ازادی عمل داشته باشيم ولی هر تغييری در اين زمينه با توجه به قانون اساسی صورت خواهد گرفت و بايد به قانون اساسی رجوع کنيم اين قانون در اصل ۴۴ زاويه هايی را باز می کند. شايد بايد منتظر بازنگری هايی باشيم و من در اين زمان ها از اين ايده دفاع می کنيم.

موسوی در پاسخ به سوال خبرنگار الجزيره در باره رابطه ايران و آمريکا و موضع گيری های اخير باراک اوباما گفت : لحن اوباما نسبت به رييس جمهور قبلی تفاوت کرده و منتظر می مانم که ببيينم اين تفاوت ها چه تغييرات عملی در سياست های آمريکا خواهد داشت البته سخنان اخير اوباما در پراگ بر سخنان نوروزی سايه انداخته و وی اتهاماتی را متوجه ايران کرده و ادامه اين اتهامات می تواند بر ارتباط ايران و آمريکا سايه اندازد ما منتظريم ببينيم قدم های بعدی به کجا خواهد کشيد.

من در همين ۲۰ سال دست کم سالی يک تا دو سخنرانی داشتم و مواضعم را بيان کردم و بر اساس همان مواضع عمل می کنم و در اطلاعيه ای که دادم اين اصول را به صراحت مطرح کردم و در آينده هم بر همين اصول متکی خواهم بود. موسوی گفت : من برای خودم قيد درست نمی کنم و اينگونه نيست که سريع خط قرمز بکشم و افراد به غير نظام يا خودی و غير خودی تبديل کنم من با اصلاح طلبان و اصولگرايان ارتباط قوی دارم و گفتم من اصلاح طلبی هستم که دايم به اصول رجوع می کنم و دستم را به کسانی که قانون اصول و نظام را قبول دارند دراز می کنم هنوز می گويم بسيج مدرسه عشق است و در عين حال می دانم در ميان شعارهای اصلاح طلبی هم شعارهای زيبايی هست و به معنای اين نيست که تاييد آن شعارها اصول را نفی می کند.

His whole speech can be found at:

http://news.gooya.com/politics/archives/2009/04/085952.php

artavile
04-07-2009, 10:04 PM
من اصلاح طلبی هستم که دايم به اصول رجوع می کنم و دستم را به کسانی که قانون اصول و نظام را قبول دارند دراز می کنم

This kind of sums up where he stands, the status quo basicaly.